CONVERSE FLAGSHIP Sf

LOCATION: SAN FRANCISCO
AREA: 15,000 SF
STATUS: COMPLETED 2013

 

Our design for this two-story flagship transformed a difficult irregularly shaped space into a retail and customization hub for this iconic sneaker brand.  We created a large new circular opening between the floors, with a sinuous  blackened steel and wood stair that serves as a focal point and helps resolve the competing geometries of the existing space while inviting patrons to explore upstairs.

We also sought to restore some of the integrity of the original building, which had been almost entirely obscured in a series of prior renovations. We exposed the board form concrete that had been concealed, removed the escalator, and restored the double-height storefront  typical of San Francisco’s Market Street.

 

CLIENT: Converse
ARCHITECT: Jennifer Carpenter (PRINCIPAL), Marisa Fontaine, Sean Reagin (TEAM)
OWNER’S REPRESENTATIVE: Tom Pantazis Associates
LIGHTING DESIGN: Capitol Lighting
MEP ENGINEER: Hirsch Engineering
STRUCTURAL ENGINEER: Sierra Engineering Group
CONTRACTOR: Timberwolff
PHOTOS: Converse